Lite mer avancerat

Tänkte visa en lite mer avancerad teknik, väldigt svår att genomföra då det är många detaljer som kan gå fel. Men nu får ni se lite hur det ser ut på en väldigt hög nivå.

Efterbörden.

Fick inte tid att skriva igår, så jag passar på nu!
Det är två dagar sedan träningen var och imorn är nästa. Det var helt sjukt roligt att köra igen men jag fick migrän just innan träningen skulle börja så när det var 20min kvar så fick jag lov att avbryta. Hela jag skakade och mina muskler var helt döda. Idag har jag lite träningsverk i armar och sida av mage, känns bra!
Som sagt det är träning imorn och jag är lika taggad! Det kommer bli standup träning, dvs slag och sparkar mot mittsar. Detta är det jag känner mig riktigt trygg i så det kommer vara som fisken i vattnet!
När det gäller min viktnergång har det bara blivit ett kilo, men det är ett kilo närmare mina mål!

Dagen D!

Idag börjar det, fan va jag längtar! Kl 20:00 drar träningen igång men eftersom det är en nybörjargrupp så kommer vi gå igenom en massa saker de första månaderna som man redan kan. Men det är bra att få bli påmind av allt men främst så är det själva träningen som är det viktiga, komma igång igen och börja gå ner i vikt.
För er som undrar så är det på X-Ring och i Umeå som jag ska börja på. Det är en mer avslappnad stil mot t.ex. Renyi. De tar in färre elever så man får mer personlig träning vilket jag tycker är väldigt bra.
Så det blir hem efter jobbet för att njuta av lite tid med Alfons och Sara, packa ihop allt och börja tagga!

Instruktioner

Tänkte länka ett par bra videos på tekniker som är bra att kunna, både offensiva och deffensiva.

Första: Saker man måste tänka på när man försöker sig på en Rear Naked Choke.



Och för Triangle Choke




Dessa är väldigt nyttiga då dessa fel görs ofta.
Har ni några frågor gällande sporten eller något annat? Feel free att fråga!

Maten.

Tänkte skriva lite hur jag har tänkt att lägga upp min mat.

Först och främst så måste jag avvänja mig med socker, det har alltid varit min stora bov. Så måste bli stenhård på det! När jag går in i en affär måste jag vara beslutsam och till den mån det går, bara gå och handla när man inte är hungrig.
Men annars kommer jag nog inte ändra så mycket i min kost, vi äter redan nyttigt. Men jag kommer nog tillägga lite mer kolhydrater de dagar jag har tränat.

Det som jag brukar äta.
LCHF pizza, kolla på min frus blogg så ser ni recept.
Pasta med whatever, älskar köttfärssås så det lär nog bli det rätt ofta.
Sallader med avocado! Slår aldrig fel.
Linssoppor, iof funkar det mesta i soppväg men den är en favorit.

Ja det finns nog hur mycket som helst att skriva om kosten men ska försöka uppdatera mig när det gäller det ämnet.

Det viktiga är som jag skrev i början av inlägget att sluta med sockret.

Tisdag

Har fått veta att träningarna startar på tisdag! Kan knappt vänta, jag ska verkligen försöka ge gärnet nu!
Denna helg har varit/är helt underbar. Vi har haft saker att göra varje dag så vi har knappt fått chansen att andas ut. Så vi bestämde oss för att ta en helg där vi inte bokar upp något. Enda saken vi har gjort är att hälsa på min bror och hans fästmö för att titta på deras senaste tillskott i familjen, lilla pojken Gideon! Helt grymt söt.










Nu blir det middag och förhoppningsvis ett maraton av filmer, sålänge inte Alfons får för sig att säga emot oss.
På måndag blir det att fara och köpa nya shorts till träningen, jag sitter som på nålar nu! NU ÄR DET DAGS!

Nu ska mitt liv bli till det bättre och jag ska må så bra som bara möjligt!

Hoppas ni får en grym helg!

Bilder från UFC

UFC är världens största orgination när det kommer till MMA och sporten växer helt enormt. Med miljoner och åter miljoner som kollar på eventen som oftast är en gång i månaden. Jag skulle vilja säga att detta är mitt mål men det är helt klart inte realistiskt. Utan mitt mål blir som sagt att i slutet av 2011 eller början av 2012 gå en amatör tävling i grapling. Grapling går ut på att få ner sin motståndare och submitta honom. Det är inga slag eller sparkar, varken stående eller på marken.


Jag kommer senare lägga ut videor osv på övningar ifall man är intresserad. Dessa kommer dock inte vara på mig utan det blir från de som kan detta lite bättre.

Då var det dags!

Som jag skrev i min profiltext så har jag startat denna blogg för att berätta om min väg tillbaka mot att komma till min målvikt men också att börja med den sport som jag alltid har brunnit för, MMA. För ett par år sedan så gick jag både thaiboxning och MMA/Shoot. För er som inte känner till sporten så står MMA för Mixed Martial Arts. Dvs så har de tagit och slagit ihop alla kampsporter.
Det innehåller element av boxning, thaiboxning, brottning, judo och ju-justu. Många anser att denna sport är väldigt brutal och tror att det inte finns några regler alls. Men sanningen är långt ifrån detta. Reglerna må vara få men det finns strikta regler. Man får inte slå mot bakhuvud och eftersom fingrarna inte är skyddad av handskar så får man självklart inte pet i ögonen. Man får inte slå mot ryggraden och har motståndaren mer än tre punkter på mattan (2 fötter och t.ex. en hand) så får man inte knäa mot huvudet. Men det absolut viktigaste är att ser dommaren att du inte skyddar dig intelligent så bryter han matchen. Om man kollar på boxning så får du 3 chanser varje rond. Blir du nerslagen så får du chansen att komma tillbaka, vilket jag anser är väldigt konstigt. Sanningen är att det är väldigt mycket mindre skallskador i MMA om man jämnför med t.ex. boxning.
Så, det var lite om vad MMA är för något och jag skrev även att jag skulle tillbaka till detta. Jag råkade ut för en knäskada som tvingade mig att sluta. Efter dess så har min vikt ökat och min längtan efter att börja igen är enorm. Jag väger just nu kring 103 stadiga pannor och min absoluta målvikt ligger kring 80kg. Mitt första delmål är att komma under 100strecket.
Om några veckor börjar träningen, det är ett par från mitt jobb som kommer att börja med mig. Så det gäller att bolla arbete med olika starttider, min son och min underbara fru. Det kommer säkert vara jobbigt men jag har inte varit såhär taggad på väldigt länge och det bara kryper i kroppen!
Följ gärna med mig i min resa, mina motgångar och mina framgångar.

RSS 2.0